Magic Holidays
1989

     

 

 
             
                         
   
                         
                         
                         
                         
      Program putovanja      
           
                         
                         
      Molimo Vas da pažljivo pročitate    
                       
     

1. dan: Beograd – sastanak putnika na dogovorenom mestu polaska, pola sata pre predviđenog vremena polaska. Noćna

   
     

vožnja sa kraćim usputnim odmorima.

           
     

2. dan – 8, 11, 16, 20. dan: dolazak, smeštaj, boravak na bazi izabrane usluge, noćenje

       
     

8, 11, 16, 20. dan: napuštanje objekta, polazak autobusa u navedeno vreme (utvrdjeno u zavisnosti od destinacije)

   
     

Vožnja sa kraćim usputnim odmorima.

           
     

9, 12, 17, 21. dan: Beograd - Dolazak na mesto polaska. Završetak usluge.

       
                       
     

SMEŠTAJ:
Najam uključuje troškove električne energije, tople i hladne vode, troškove inventara kao i komunalnu taksu. Detaljniju opisi destinacija i objekata nalaze se u posebnom katalogu i cenovniku, koji su prilog ovog programa putovanja. Studia i apartmani su smeštajne jedinice namenjene letnjem boravku gostiju. Spavaći deo sastoji se od jedne, dve ili 3 sobe. Pored spavaćeg dela studio sačinjavaju i kupatilo – TWC (neka kupatila sa tuš kadom, neka sa zidanom kadom, neka sa pločicama), balkon, terasa ili trem terasa ili bez terase, kuhinjski deo koji je opremljen opremom za pripremanje i konzumiranje hrane za odgovarajući broj osoba. Studija i apartmani poseduju frižider, sudoperu, rešo sa dve ringle, posudje i escajg za odgovarajući broj osoba. Duplex apartmani “dvosoban stan” je smestajna jedinica u vili koja se sastoji od dve spavaće sobe sa dva do tri ležaja, dnevnog boravka u kojem se nalaze kuhinjski elementi, jedan ili dva ležaja, odnosno ili sofi ili ležaj na otvaranje za jednu do dve osobe, kupatilo i terasu. Razlika izmedju apartmana i studia je u tome što kod studia kuhinja nije posebna prostorija. Oznaka AC označava klima uredjaj, TV . televizor, SV pogled na more. Apartmani i studija su po lokalnoj kategorizaciji. Za smeštaj gostiju koji u letovalište dolaze organizovanim autobuskim prevozom odgovoran je pratilac grupe, a vaučeri su obavezni. Gosti sa sopstvenim prevozom javljaju se u letovalište sa vaučerom u rezervisani objekat. Gosti su obavezni na domaćinski odnos prema inventaru i opremi kao i poštovanje kućnog reda, koji može propisati i vremenski period upotrebe tople vode u smeštajnom objektu. Po ulasku u smeštajnu jedinicu gost je dužan da proveri inventar i o eventualnim nedostacima obavesti predstavnika agencije, hotelijera ili vlasnika objekta. Eventualne štete prouzrokovane nepažnjom u koriščenju gosti su dužni da prijave domaćinu ili predstavniku i iste odmah nadoknade. Uslovi korišćenja apartmana: Apartmani se koriste posle 14:00h prvog dana po programu, a poslednjeg dana se napuštaju najkasnije do 9:00h. Tokom boravka gosti sami čiste i održavaju higijenu u smeštajnoj jedinici i obavezni su da je prilikom napuštanja ostave u čistom stanju i sa kompletnim inventarom. Čišćenje apartmana i menjanje posteljine je svakih 5 dana boravka. U svim apartmanima i studijima postoji osnovni kuhinjski pribor i oprema, posteljina, ali ne i peškiri, toalet papir i sredstva za higijenu. Ukoliko se putnici ne budu pridržavali pravila korišćenja klima uređaja, propisanih kućnim redom u apartmanima, vlasnik ima pravo uskratiti uslugu daljeg korišćenja bez prava na naknadu ili umanjenje cene aranžmana.

USLOVI PLAĆANJA SMEŠTAJA: Uslovi plaćanja smeštaja: Prilikom rezervacije uplaćuje se 30% cene smeštaja u dinarskoj protivvrednosti. Ostatak deviznog dela aranžmana se uplaćuje najkasnije 15 dana pre pocetka korišcenja usluga (za korisnike autobuskog prevoza), a najkasnije 30 dana pre početka (za putnike koji koriste sopstveni prevoz ili u trenutku preuzimanja vaučera.) u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom prodajnom kursu UniCredit banke Beograd za devize na dan uplate.

PREPORUKA: Za bezvizni prelazak granice neophodan je biometrijski pasoš. Postoje odredjena pravila za ulazak u pojedine zemlje (raspitati se u ambasadama), kao i sankcije ukoliko se putnik ne vrati sa grupom. Iskoristite mogućnost pribavljanja u agenciji zdravstvenog, putnog i drugih vidova osiguranja. Imaoci pasoša drugih zemalja dužni su da se sami informišu, i da, ako je neophodno, sami pribave vizu za Republiku Grčku, kao i za sve druge zemlje kroz koje se obavlja tranzit. Individualnu grčku vizu obezbedjuje sam putnik, prema propisima odredjenim od strane ambasade Republike Grčke.

U CENU ARANŽMANA JE URAČUNATO: usluge smeštaja (apartman / studio / hotel u tabeli navedene kategorizacije prema lokalnoj kategorizaciji) autobuski prevoz, (ukoliko se putnik odluči za paket aranžman), usluge vodiča/pratioca grupe, usluge predstavnika turističke agencije, troškove organizacije i usluge agencije.

U CENU ARANŽMANA NIJE UKLJUČENO: Neobavezno međunarodno putno zdravstveno osiguranje – uplata se može izvršiti kod organizatora putovanja prema cenovniku osiguravajućeg društva, programom ne navedene usluge, individualni i ostali troškovi putnika.

AUTOBUSKI PREVOZ: Vrši se autobusima visoke turističke klase (visokopodan ili doubledecker), sa klimom, audiom i video opremom. Prevoz se plaća najkasnije 15 dana pre početka puta. Autobus polazi dan ranije u odnosu na datume iz tabela. Moguće je prikupljanje putnika ispred svih motela na magistrali Beograd – Niš – Vranje. Povratak autobusa je poslednjeg dana boravka oko 15:30 časova (vreme povratka je podležno promenama). Dolazak u Beograd narednog dana u ranim jutarnjim ili prepodnevnim časovima. Redosled prijavljivanja određuje raspored sedenja. Pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava u autobusu nije dozvoljeno. WC nije u upotrebi. Dete mora imati svoje sedište (ne može biti u krilu). U slučaju nepoštovanja ovih odredbi pratilac autobusa će uskratiti dalji prevoz putniku. Posadu sačinjavaju 2 vozača i pratilac grupe. Putovanje od Beograda do letovališta uobičajeno traje oko 15h, uključujući pauze za odmor i osveženje uz zakonski limitiranu brzinu vožnje i četiri granične procedure, u kojima su moguća čekanja nepredvidive dužine trajanja. Mesto dolaska i polaska autobusa najbliže je moguće svakom smeštajnom objektu, najmanje 10 m a najviše 300 m. Minimalan broj putnika za organizovan prevoz je 35. Po proceni i planu organizatora putovanja ne isključuje se mogućnost da se koristie kombi i taksi vozila kao i redovne linije (TRANSFERI I SL. kada postoji mogućnost presedanja u drugo prevozno sredstvo), što putnik uplatom prevoza bezuslovno prihvata. Agencija može odustati od ugovora bez nadoknde štete i u slučaju da se nije prijavio minimalan broj putnika predvidjen programom putovanja pod uslovom da putnik bude obvešten najkasnije 5 (pet) dana pre početka putovanja. Rezervacija određenog sedišta u autobusu se naplaćuje 20 € po putniku i važi za sva sedišta u autobusu. Sedišta br. 1, 2, 3 i 4 (ukoliko je u pitanju običan autobus) ili 75 ,74, 73 i 72 (ukoliko je u pitanju double decker) – tkv. sedišta iza vozača i vodiča su službena sedišta i bukiraju se samo u slučaju da nema drugih slobodnih mesta u autobusu. Osim ovog ne postoji drugi način rezervacije sedišta u autobusu. Putnik će koristiti sedište koje mu agencija dodeli. Agencija određuje mesto polaska, mesta za pauze i njihovu dužinu. Uplatom prevoza putnik prihvata sve gore navedeno, bez prava na prigovor i žalb. Prevoz prtljaga (2 komada) je besplatan. Putnik je dužan voditi brigu o svojim stvarima unetim u prevozno sredstvo, o davanju, odnosno preuzimanju prtljaga predatog prevozniku.Agencija nije dužna odneti prtljag do smeštajne jedinice.

VAŽNE NAPOMENE: Pre izdavanja putne dokumentacije neophodno je da putnici uplate celokupan iznos izabranog aranžmana organizatoru putovanja. Putnik je dužan da se upozna i da preuzme Opšte i posebne uslove putovanja turističke agencije Magic Holidays kao i sa opisom smeštajnih kapaciteta u programu Leto 2013 pre nego sto izvršiti uplatu i zaključi ugovor za putovanje. Posebni uslovi odustajanja putnika od putovanja navedeni su u Opštim uslovima putovanja, koji su sastavni deo ovog programa putovanja i cenovnika, i čine jednu štampanu celinu (veličina slova 12)
Usmene informacije ne mogu organizatora putovanja obavezivati više od pisanih u programu ili ugovoru o putovanju.

PREDSTAVNIK: Predstavnik agencije je angažovan u cilju kvalitetnog ispunjenja obaveza organizatora i pružanja informacija i savetovanja vezanih za boravak i aktivnosti turista. Sa gostima predstavnik komunicira redovnim dežurstvima kod grčkog partnera ili kod smeštajnog objekta u vreme koje je unapred odredjene i objavljeno. U slučaju neadekvatnog smeštaja ili bilo kog drugog problema, putnici su dužni da o tome obaveste predstavnika, hotelijera ili agenciju popunjavanjem obrasca u pisanoj formi, (Prigovor na licu mesta), PRVOG dana boravka, da bi se na njih moglo reagovati. Reklamacije zbog problema za koje agencija sazna nakon prvog dana boravka ili po povratku putnika – NEĆE BITI RAZMATRANE!


Programi sa prevozom su rađeni na bazi 35 putnika.

MAGIC HOLIDAYS zadržava pravo da u slučaju više sile ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika otkaže putovanje ili pomeri datum polaska, i to najkasnije 5 dana pre polaska na putovanje.

Organizator putovanja "MAGIC HOLIDAYS" d.o.o. Licenca OTP 71/2016

UZ OVAJ PROGRAM VAŽE
OPŠTI USLOVI PUTOVANJA (od 25.01.2018)

   
                         
                         
                         
                         
                         
     

M.P.

                 
                       
                       
                       
                       
                       
                       
                       
     

Sekulić Milena

                 
     

Direktorica

                 
                         
                      Povratak na vrh strane  
                         
                         
                         
 

   

               

 

 
                   
                   
                         
  C) 1996-2016. Copyright Magic Holidays.              

Developed by: Infotrend

 
                         
 

MAGIC HOLIDAYS
Serbia, Belgrade, Majke Jevrosime str. 28.
tel/fax: (+381/11) 3237/563, 3342/220, GSM: +381-63/255-609
E-Mail: magicbeg@eunet.rs
Skype: Magic_Holidays_Belgrade
Viber: +38163255609

Broj licence: OTP 71/2016